top of page
  • Writer's picturekjangse

Street photo i Marrakesh

Updated: Dec 30, 2019

Den verdensberømte souk i Marrakesh, Djemaa El Fna, er en kæmpe labyrint af små overdækkede gader, der oser af arabisk kultur og handel. Det travle marked, med sine tusindvis af boder, der vrimler med lokale handlende og turister, er et vidunderligt sted for en street-fotograf.

I foråret var jeg en tur til Marrokko for at bestige bjergtoppen Toubkal i Atlas bjergene. Med på turen havde jeg min kone og naturligvis mit gode gamle Sony A65.


På rejsens sidste dag brugte vi en eftermiddag på at gå på opdagelse i det verdensberømte marked Djemaa El Fna Marrakesh. Markedet er på UNESCO's verdensarvsliste, så jeg forventede, at det var et sted med en masse gode photo opportunities. Jeg blev absolut ikke skuffet.


Med masser af eksotiske varer, klare farver, nærgående købmænd og lokale handlede i sære traditionelle klædedragter, er markedet et sandt paradis for fotoentusiaster. Desværre havde jeg kun ganske kort tid til at skyde et par billeder, mens mine rejsekammerater forsøgte at lave nogle gode handler på markedet.

Marrokkanere er generelt flinke, men de bryder sig ikke om at blive fotograferet af fremmede. Derfor er det klogt være diskret, når du knipser dine skud.

Jeg orker ikke at vandre i bjergene med tungt kameraudstyr, så mine glas blev hjemme i Danmark. Alle billeder nedenfor er derfor skudt med mit Sony A65 og den medfølgende 18-55 kit-linse.

En ung købmand har glemt kunderne og tager en slapper med sin smartphone.
En ung købmand har glemt alt om kunderne og tager en slapper med sin smartphone.

Et håndholdt natteskud fra det store torv ved Djema El Fna.


To lokale håndterer et af de berømte berber-tæpper.
To lokale håndterer et af de berømte berber-tæpper.

To mænd spiller et slag brædtspil midt på gaden i Marrakesh.
To mænd spiller et slag brædtspil midt på gaden i down town Marrakesh.

 Alverdens forskellige krydderier sælges  på markedet.
Alverdens forskellige krydderier sælges på markedet.

En almindelig gade i down town Marrakesh
En almindelig gade i down town Marrakesh

Vi shopper marokko-huer, som fås i et utal af farver og mønstre.
Vi shopper marokko-huer, som fås i et utal af farver og mønstre.

Efter mit meget korte besøg i Marrakesh har jeg lyst til at komme tilbage og gå på opdagelse i byen. Har du nogensinde besøgt Marrakesh og hvad synes du om byen. Smid en kommentar nedenfor.


192 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page