top of page
  • Writer's picturekjangse

Skelund Maskinfabrik

En smuk efterårsdag i oktober var jeg en tur i Skelund vest for Hadsund for at optage en video om influenzavaccination på byens lægehus. Da jeg trillede ud af lægehusets parkeringsplads, så jeg en gammel fabriksbygning, der så spændende ud. Jeg holdt ind til siden og fandt kameraet frem. Skelund Maskinfabrik Aps - Mon der gemmer sig en god historie her?

Et hurtigt blik ind af døren afslørede et virvar af maskiner og materialer, som så meget spændende ud. Jeg bankede på og snart blev jeg budt indenfor af brødrene Gunnar og Jørgen Nielsen, som var ved at lukke ned for dagens dont. Gunnar og Jørgen er vokset op på Skelund Maskinfabrik, som har været familiens eje siden slutningen af 2. verdenskrig.

Jørgen (th) og Gunnar (tv) er henholdsvis 71 og 74 år. I skrivende stund har brødrene lukket fabrikken.

Den gamle maskinfabrik oser af charme og patina.
Den gamle maskinfabrik oser af charme og patina.

Du kan få repareret alle slags maskiner hos Jørgen og Gunnar, men det er primært landbrugsmaskiner, som fylder ordrebogen op.
Du kan få repareret alle slags maskiner hos Jørgen og Gunnar, men det er primært landbrugsmaskiner, som fylder ordrebogen op.


Jørgen og Gunnar har system i sagerne, skønt det ved første øjekast ser kaotisk ud.
Jørgen og Gunnar har system i sagerne, skønt det ved første øjekast ser kaotisk ud.Brødrene råder over den gamle bankboks fra den hedengange Skelund Sparekasse. Boksen rummer en flaske snaps.

Brødrene har også tid til at skabe kunstværker i metal. En kunstnerisk disciplin, som desværre er en sjældenhed i dag.
Brødrene har også tid til at skabe kunstværker i metal. En kunstnerisk disciplin, som desværre er en sjældenhed i dag.Jeg kan virkeligt anbefale, at du banker på døren, når du ser et spændende sted. Det gjorde jeg i Skelund og Jørgen og Gunnar var så venlige at byde mig indenfor.


Det var spændende at høre brødrene fortælle om deres gamle virksomhed og så var det godt, at jeg havde mit kamera med, så jeg kunne knipse nogle billeder af en helt unik arbejdsplads, som nu ikke længere eksisterer.


429 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page