top of page
 • Writer's picturekjangse

Hvad har du i tasken streetfotograf?

Updated: Oct 5, 2019

På streethunters.net er der en blog, der hedder "What's in your camera bag". Her opfordrer folkene bag hjemmesiden alverdens streetfotografer til at dele billeder af deres fototasker og vise os, hvad de har med på gader og stræder.

Streethunters.net er en fantastisk ressource for alle der elsker street-fotografering med masser af gode videoer, anmeldelser og blogindlæg.

Det er spændende at se, hvad streetfotografer rundt omkring i verden synes, er det perfekte setup til gården og gaden. Det er først og fremmest de små systemkameraer fra Sony, Olympus, Ricoh, Fuji som vi ser i taskerne og så er der naturligvis også de über cool og eksklusive Leica'er.


Der er også nogle få, der skyder med store spejlreflekskameraer fra Canon og Nikon, men jeg har endnu til gode at se en taske med Sony A mount-udstyr.

Gu' ve' om jeg er den eneste, der skyder med et Sony A mount-kamera på gaden?

Det er jeg garanteret ikke, men hvad er egentligt det bedste grej til at tage med i byen når man, som undertegnede, stadig bruger det gamle Minolta-system? Læs med og bliv klogere på mine overvejelser.


50mm'eren

50mm'eren - også kaldet 'Nifty Fifty' - er den klassiske brændvidde, som de gamle mestre fortrak. Den største af slagsen, Henri Cartier Bresson, skød aldrig med andet end en 50mm på sit Leica. Mit aldrende Sony a65-kamera har en aps-c sensor. Det betyder, at brændvidden skal ganges med 1,5. Derved bliver 50mm'eren til en 75mm og det er en brændvidde, der passer godt til street-portrætter. Mit 50mm (SAL50f14) er lysstærkt og mit mindste og mest diskrete objektiv. Derfor skal det naturligvis med tasken.


35 eller 40mm

På et aps-c kamera er nifty fifty ikke så velegnet til situationsbilleder, hvor man gerne vil mere kontekst med i billedet. Et 35mm objektiv svarer nogenlunde til en 50mm og burde være et godt valg. Jeg ejer et 35mm f1.8 fra Sony's billige, men rigtig gode DT-serie. Det er et virkeligt godt objektiv, som tegner super skarpt med et godt punch i farverne. Brændvidden er dog lidt for smal for min smag. Her foretrækker jeg mit Minolta 28mm f2, som svarer til et 40mm. Det er naturligvis et ekstra plus, at Minoltaen, i modsætning til Sony'en, er lavet af metal. Derfor er det netop det objektiv, der ender i min taske.


Minolta 20mm f2.8

28mm er anden brændvidde, som i dag er populær blandt streetfotografer. For eksempel er det kompakte kult-streetkamera Ricoh GR udstyret med objektiv, der svarer til en 28 mm. Mit 20mm Minolta-objektiv bliver til et 30mm på mit aps-c-kamera. Med den brændvidde får du endnu mere kontekst med i billedet, men du skal ret tæt på dit motiv for at få nogle rigtigt gode skud. Jeg er absolut ikke en særlig modig streetshooter, men jeg håber en dag, at jeg får det lært. Derfor skal 20mm'eren også med i tasken.

Ud over kamera og objektiver skal jeg også have en række småting med såsom uv-filtre, batteri, pudseklud osv. Følgende gemmer sig i min fototaske:

 • Gusto Leder fototaske

 • Sony A65 med Cam-In kamera-rem

 • Minolta 20mm f2.8

 • Minolta 28mm f2

 • Sony 50mm f1.4

 • 2 x Hoya HMC 55mm UV-filter

 • B+W 72mm UV-filter

 • 1 ekstra batteri

 • 16 gb memory-kort

 • Apple memory-kort-adapter

 • Apple Iphone 6s

 • Pudseklud

Det er min taske, men hvad er efter dig mening det perfekte setup, når du skal ud og skyde streetfoto. Smid en kommentar nedenfor!


88 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page