top of page
  • Writer's picturekjangse

Berlin, Berlin, Berlin

Updated: Jan 15, 2019

Berlin er et slaraffenland for alle, som elsker storbylivet og interesserer sig for street photo.


Et par af mine gode venner har en lejlighed i Friedrichshain. En charmerende bydel i det gamle Østberlin, som er et af byens mest eftertragtede steder at bo, shoppe og gå i byen. Derfor har jeg i de sidste 5 år besøgt Berlin mindst en gang om året og Tysklands hovedstad er blevet min absolutte favoritby.


Berlin er en fantastisk storby med et væld af seværdigheder, små specialbutikker og gode steder at spise og slappe af. Mest af alt elsker jeg den afslappede stemning og den alternative og rebelske ånd, der præger de gamle bydele Friedrichshain, Kreuzberg og Prenzlauer Berg.


Selvom jeg ret ofte er i Berlin, har jeg til gode at være på en rigtig fototur i byen. Jeg er altid enten sammen med min familie eller venner, som jeg må tage hensyn til. Derfor er jeg nødt til at knipse de skud, som jeg ser på min vej gennem byen. Når jeg bevæger mig ud i Berlin har jeg altid mit kamera med, fordi der er garanti for motiver i gadebilledet, som du ikke ser ret mange andre steder i verden - og slet ikke i Nibe, hvor jeg huserer.

I begyndelsen var tasken proppet med kameraudstyr, men nu går jeg som regel afsted med mit a65 og det fine Minolta Af 28 f2, som efter min mening er det bedste street-objektiv til Sony's aps-c a-mount kameraer.

På et aps-c kamera svarer brændvidden til 42mm og glasset er forholdsvis lille og vejer kun godt 300 gram.

En berliner tjekker smartphonen på Ubahn-stationen Alexanderplatz
En berliner tjekker smartphonen på Ubahn-stationen Alexanderplatz

Sæbebobler ved Hackescher Markt
Sæbebobler ved Hackescher Markt

Det tyrkiske marked ved Maybachufer er altid et besøg værd.
Det tyrkiske marked ved Maybachufer er altid et besøg værd.

Gademusikanter optræder på markedet på Boxhagener Platz, Friedrichshain.
Gademusikanter optræder på markedet på Boxhagener Platz, Friedrichshain.

Markedet på Boxhagener Platz om lørdagen tiltrækker mange mennesker.
Markedet på Boxhagener Platz om lørdagen tiltrækker mange mennesker.

Aftenstemning i Wüshlichstasse, Friedrichshain.
Aftenstemning i Wüshlichstasse, Friedrichshain.

Smøgpause i Friedrichshain
Smøgpause i Friedrichshain

Gammel kone i Prenzlauer Berg
Gammel kone i Prenzlauer Berg

68 views1 comment

Recent Posts

See All

1 comentario


TheNiller
15 ene 2019

Lækre skud fra en lækker by der aldrig sover og altid har noget spændende at byde på 👍🏻

Me gusta
bottom of page