top of page
  • Writer's picturekjangse

Nytårstur til Vilsted Sø

Først i det nye år tog jeg med familien på tur til Vilsted Sø. Søen er Nordjyllands største ferskvandssø og ligger i Vesthimmerland omgivet af godt 20 kilometer fine vandrestier.

Frem til 1870'erne var Vilsted Sø Himmerlands største sø og fungerede som mølledam for Vitskøl Kloster. Her blev søen stort set drænet og i 1956 var den helt forsvundet.


Heldigvis besluttede Folketinget i slutningen af halvfemserne, at søen skulle genskabes for at reducere udledningen af kvælstof i Limfjorden. Det skete i 2006 med støtte fra Aage V. Jensens Naturfond. Siden har området udviklet sig til en sand naturperle med et rigt dyre- og planteliv.

Det er ikke til at se det, men søen tiltrækker et væld af fugle året rundt. Mere end 200 fuglearter er blevet observeret i søens sydlige del, som er udlagt til fuglereservat.

Søen er omgivet af gode stier med masser af fine steder, hvor man kan nappe et hvil og nyde den gode udsigt.

Skønt området ved Vilsted Sø er en sand naturperle, er der også blevet plads til et par vindmøller. Det er dansk design, miljøvenligt og de er da faktisk meget flotte.

Kaffe og chokolade nydes i det flotte fugletårn, der er placeret i fuglereservatet. Meget typisk for den slags fugletårne var der tilsyneladende ikke en fugl i miles omkreds.

Midt på søen er der bygget en flot træbro, der afgrænser fuglereservatet i søens sydlige del. Vi tog den korte tur hjem over broen, da mørket var ved at falde på.


Vilsted Sø er et spændende sted, som jeg helt sikkert vil besøge igen, når vandrestøvlerne skal luftes. Jeg satser også på, at jeg snart kan komme fototur og prøve kræfter med fuglefotografering. Mulighederne ved Vilsted Sø skulle i hvert fald være helt ideelle.

 

Klik på 'subscribe now' nedenfor og bliv en del af en yderst eksklusiv skare, som får en mail, når der er nyt på bloggen.

86 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentarze


bottom of page